رتبه بندی شرکت یک موضوع بسیار مهم و حساس برای شرکت های پیمانکاری و مشوار می شود. رتبه بندی این شرکت ها از طرف معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به عنوان معیاری برای سنجش صلاحیت، کیفیت و کمیت آن شرکت ها اعطا می شود.
با مه همراه باشید تا اطلاعات بسیار مفید و کاربردی درمورد انواع رتبه و یا گرید شرکت ها کسب کنید.
انواع رتبه بندی شرکت
انواع رتبه بندی های صورت گرفته توسط سازمان معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به شرح زیر است:
- پیمانکاری
- مشاور
- انفورماتیک
- EPC صنعتی و EPC غیر صنعنی
- مدیریت طرح
از میان پنج شاخه ی فوق رتبه بندی شرکت های پیمانکاری و مشاور بسیار متداول تر و شناخته تر می باشند.
هر کدام از این شرکت ها مجومعه ای وسیع از زیر شاخه را شامل می شوند. به عنوان مثال شرکت های پیمانکاری شامل 11 رشته مختلف می شود. رشته هایی مانند ابنیه و ساختمان، راه سازی، کشاورزی، آب، برق، نیرو، صنعت و معدن، نفت و گاز و مرمت آثار باستانی در زیر مجموعه رتبه بندی پیمانکاری قرار می گیرند.
به همین ترتیب برای شرکت های مشاور 9 رشته مختلف معرفی شده است. شرکت های دیگر نیز به همین صورت دارای رشته های مختلفی هستند.
رتبه بندی در شرکتها هم با هم متفاوت می باشد. به عنوان مثال محدوده رتبه برای شرکت های پیمانکاری 1 تا 5 است. که عدد 1 نشان دهنده عالی ترین سطح رتبه و عدد 5 نشان دهنده ی ابتدایی ترین سطح رتبه است.
شرکت های مشاور رتبه بندی های ا، 2 و 3 برایشان در نظر گرفته شده است. که عالی ترین آن رتبه 3 و پایین ترین آن رتبه 1 خواهد بود.
هدف از رتبه بندی
شاید برایتان این سوال مطرح شود که هدف از رتبه بندی شرکت ها چه می باشد؟ باید بگوییم رتبه بندی شرکتها فواید بسیار زیادی دارد.
یکی از مزیت های بسیار خوب رتبه بندی شرکت ها امکان ثبت نام در مناقصات بزرگ دولتی و امکان کسب درآمدهای بیشتر می باشد.
این کار هم برای شرکت های پیمانکار و هم کارفرمایان بسیار حائز اهمیت است. کارفرمایان می توانند کار خود را به شرکت های شایسته تر و لایق تر واگذار کنند.
از طرفی دیگر پیمانکاران می توانند به طور کاملا قانونی از حق و صلاحیت خود دفاع کنند. بدین ترتیب افراد سود جو دیگر نمی توانند حقی از افراد صالح زایل کنند.
شرایط لازم برای اخذ رتبه بندی شرکت
به مراحلی گرفتن رتبه اخذ رتبه یا گرید می گویند. برای اخذ رتبه بندی شرکت باید شرایط زیر را داشته باشید:
- ابتدا باید به ثبت شرکت خود سازمان ثبت و اسناد کشور بپردازید.
- دوما باید حداقل دو سوم اعضا هیئت مدیره دارای مدرک کارشناسی در رشته های فنی مرتبط باشند.
در صورت احراز این شرایط می توانید برای دریافت رتبه اقدام کنید. شرکت می تواند با توجه به سابقه ی اجرایی اعضایش برای دریافت رتبه های مختلف اقدام کند.
به عنوان مثال اگر شرکت دارای یک مهندس با 7 سال سابقه باشد تنها در یک رشته می تواند برای اخذ رتبه اقدام کند. اما با داشتن دو مهندس با حداقل سابفه ی اجرایی سه سال می تواند برای دو رشته متفاوت نیز برای اخذ رتبه اقدام کند.
مدارک لازم
برای اطلاع نحوه ی چگونگی انجام پروسه رتبه بندی شرکت با رامونا تماس بگیرید. این شرکت می تواند در تمامی زمینه های ثبت شرکت، ثبت موسسه و ثبت برند شما را راهنمایی کند.
توجه داشته باشید که گواهی رتبه ای که برایتان صادر می شود تا 4 سال اعتبار دارد. پس از این دوره باید مجددا مطابق قوانین و مقررات جدید وضع شده برای دریافت رتبه جدید و یا تمدید رتبه بندی خود اقدام کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تمدید رتبه خود با کارشناسان ما در رامونا در تماس باشید.